Information

Vi är ett föräldrakooperativ som håller till i en gammal byskolabyggd kring 1850-talet. Förskolan och fritidshemmet är beläget i Prästhög, 1,5mil söder om Arvika och 4km från Klässbol.

Vår fantastiska förskola ligger mitt i tallskogen! Här är omtanke om natur och miljö något som genomsyrar verksamheten. Vi har pedagoger med utbildning inom musik, vilket är något som märks på vår förskola.

Vi vistas mycket ute på vår stora gård, odlar grönsaker i "barnens trädgård", har uteluncher i vårt tipitält och leker i skogen som ligger inpå husknuten.

Vi har erfarna, utbildade pedagoger som gillar sitt jobb! Vi har en engagerad föräldragrupp som vill skapa den bästa förskolan för sina barn. Vi har ett nära samarbete med hemmen och föräldrarna erbjuds stor inblick i verksamheten. Föräldrarna är arbetsgivarna och medlemmar i Högeruds Ekonomiska Förening.

Köket efterstävar basvaror som är svenska, ekologiska och allra helst kravmärkta.

Maten anpassas efter årstid och tillgång för miljöns skull samt för att få så lite tillsatser i maten som möjligt.

All mat tillagas från grunden i vårt eget kök.

Vi följer de rekomendationer och lagar som finns från bl.a. Livsmedelsverket, Folkhälsoinstitutet, Skolverket och Miljö och Hälsoskyddsnämnden.

Just nu har vi 20 förskolebarn och 1 fritidsbarn.

För fritidsbarnen har skolbussen en egen hållplats precis utanför dörren.

Våra öppettider är 06.30-16.45

Prästhögs föräldrakooperativ Telefon: 070-511 24 77 E-post: prasthogskolan@gmail.com