Om oss

Vi är ett föräldrakooperativ som håller till i en gammal byskola byggd kring 1850. Förskolan är belägen i Prästhög, 15km söder om Arvika och 4km från Klässbol.

Vår fantastiska förskola ligger mitt i skogen! Här är omtanke om natur och miljö något som genomsyrar verksamheten. Vi vistas mycket ute på vår stora gård, odlar grönsaker i "barnens trädgård", har uteluncher runt vår grillplats och leker i skogen som ligger inpå husknuten.

Förskolan följer gällande skollag och Läroplan för förskolan. Därtill har vi lokala mål, satta av personalgruppen och styrelsen.

Vi har erfarna, utbildade pedagoger som gillar sitt jobb! Vi har en engagerad föräldragrupp som vill skapa den bästa förskolan för sina barn. Vi har ett nära samarbete med hemmen och föräldrarna erbjuds stor inblick i verksamheten. Föräldrarna är arbetsgivarna och medlemmar i Högeruds Ekonomiska Förening.

All mat lagas från grunden av vår kokerska. Vi efterstävar mat som är närproducerad och ekologisk.

Menyn anpassas efter årstid och tillgång, för miljöns skull. Vi har alltid minst en vegetarisk lunch varje vecka och det finns möjlighet att få vegetarisk kost varje dag om så önskas.

Våra öppettider är måndag till fredag 06.30-17. Vi håller stängt fyra veckor på sommaren och har stängd för planering 3 dagar varje termin.

Prästhögskolan telefon:070-511 24 77 mail: jenny.prasthogskolan@gmail.com

Jenny är förskolechef/legitimerad förskollärare